zondag 17 februari 2013

Samenwerking Cruiseschepen in Zeebrugge en Franlis.

Sinds Juli 2012, heeft Cruiseschepen in Zeebrugge een goede samenwerking met Rederij Franlis. Sommigen onder jullie weten misschien niet wat Franlis is. Even een korte bio.

 Rederij Franlis is de rederij die de havenrondvaart in Zeebrugge verzorgd. Een havenrondvaart kan je niet snel vergeten! In 75min. ontdek je de haven van Zeebrugge op een geheel andere manier! Je ziet de schepen dichter dan normaal, want zoals u weet is Zeebrugge een zeer gesloten haven. Als er een cruiseschip in de haven is, vaart men er zeer langzaam voorbij, zodat u toch een unieke blik krijgt, die anderen misschien niet krijgen. Het kan zijn dat je het cruiseschip gewoon aan de kaai ziet liggen, maar soms krijg je ook de kans om het schip van op het water te zien vertrekken. (De Celebrity Eclipse vertrekt meestal om 15:00, dan is de havenrondvaart van 14:00 een optie!). Het schip, de Zephira is een aangenaam schip om 75min. op te varen. Het schip heeft 2 binnendekken en 1 buitendek ter beschikking. In de zomer, op warme dagen is het aangenaam vertoeven op het buitendek, terwijl het binnen ook wel aangenaam kan zijn als u niet goed tegen de warmte kan. In slechte weersomstandigheden, als de vaart doorgaat is het ook zeer aangenaam. Het schip heeft amper last van de golven, en binnen is er meestal genoeg plaats voorzien. Het schip heeft een capaciteit van 200 passagiers (soms iets minder bij slechte weersomstandigheden om te maken dat iedereen binnen kan zitten. Er zijn 150 plaatsen). Het schip is uitgerust met een bar, keuken, een mindervalidenlift. Over de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken! Het schip voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en is in het bezit van een Communautair Binnenvaartcertificaat.

Rederij Franlis is de enige manier om de cruiseschepen van dichtbij te zien. En daar maken wij van Cruiseschepen in Zeebrugge handig gebruik van. De havenrondvaart is al een vaste waarde geworden voor ons in de zomer. Wij vinden het dan ook zeer jammer dat de rondvaarten niet het hele cruiseseizoen door plaatsvinden (enkel in de winter is het normaal). Hieronder een overzicht van de afvaarten:


Periode
Afvaart om
Reservatie verplicht
Juli t.e.m augustus
14 uur en 16 uur
Neen
1 augustus t.e.m 18 augustus
11 uur, 14 uur en 16 uur
Neen
30 maart t.e.m 13 oktober (weekends en feestdagen)
14 uur + extra afvaarten
Neen
Ganse jaar (groepen)
11 uur, 14 uur en 16 uur
Ja


De opstapplaats is in de Tijdokstraat (J. Brelsteiger) in Zeebrugge. Voor een routebeschrijving, klik hier.

Cruiseschepen in Zeebrugge hoopt dat deze samenwerking nog lang mag plaatsvinden, en dat dit de toeristen een beter zicht geeft op de cruiseschepen die in Zeebrugge komen.
Voor meer informatie:
http://www.cruiseschepeninzeebrugge.be/franlis.html
http://www.franlis.be/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten