donderdag 5 december 2013

AIDAsol brengt noodgedwongen nacht door in Zeebrugge.

Het Duitse cruiseschip AIDAsol, die gisteren (woensdag 4 december 2013) in de haven van Zeebrugge lag heeft noodgedwongen het vertrek naar Amsterdam moeten uitstellen omwille van de aankomende storm. Het schip vertrekt vrijdag 6 december 2013 om 02:00 richting Hamburg. Daardoor krijgen de passagiers een extra dagje Brugge.

Het vertrek van de AIDAsol hangt af van het weer. Er wordt een storm verwacht die in de late namiddag of deze nacht onze Noordzeekust zal bereiken. Via de website www.cruiseschepeninzeebrugge.be en de sociale media zal u op de hoogte worden gehouden.


Update 14h30: Momenteel heerst in Zeebrugge windkracht 9. Het schip wordt tegen de kaai gehouden door een sleper, de Smit Emoe. Op het schip zijn de tussenwanden van de hutten met balkon vastgemaakt en ontmanteld.

Update 15:00: Provinciaal rampenplan Provincie West-Vlaanderen wordt afgekondigd. De windsnelheid bedraagt nog steeds windkracht 9 (75-88 km/h). Alle schepen die de haven binnenvaren krijgen hulp van een sleper. AIDAsol heeft nog steeds Smit Emoe langszij. Verwachtte vertrektijd in Zeebrugge is nog steeds 6 december 2013 om 02:00. 

Update 16:10: De situatie blijft onveranderd. De wind neemt nog steeds toe. Het vertrekuur voor de AIDAsol is nog steeds vrijdag 6 december 2013 om 02:00. Ondertussen gebruikt ze ook haar eigen kracht om tegen de kaai te blijven, maar hulp van de sleepboot is nog steeds nodig. Passagiers op het schip worden aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven indien mogelijk. 


Update 18:30: De AIDAsol blijft momenteel zelfstandig tegen de kaai, ondanks de wind. Alle kustgemeenten, alsook de haven maken zich klaar voor de komende nacht. Momenteel is het onduidelijk of de AIDAsol zal kunnen vertrekken om 02:00, maar momenteel staat niet het vertrek in de weg.

Update 19:25: De P&O cruiseferry Pride of Bruges maakt zich klaar voor het vertrek naar Hull, in Engeland. Het ziet er naar uit dat ze hulp zal krijgen van de sleper Union Coral. 

Update 20:05: De P&O cruiseferry Pride of Bruges heeft met een vertraging van een uur de haven van Zeebrugge veilig kunnen verlaten en is nu onderweg naar Hull.


Update 00:23: De AIDAsol heeft de haven van Zeebrugge verlaten en is nu onderweg naar Hamburg.
Laatste update: 00:23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten